Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Dor Marunt, Dor M?runt II

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Bucură-te Sfântă Cruce, păzitoare a creștinilor!
27 Septembrie, 2017

Duminică, 17 septembrie 2017, începând cu orele 12:00, Parohia Dor Mărunt II  a organizat o lecție demonstrativă de catehizare, care a avut loc în biserica parohială.

La acțiunea sus menționată au participat 28 copii din parohie,  copii care fac parte din programul „Hristos împărtășit copiilor” dar şi următorii preoţi: Preacucernicul părinte protopop Zotta Mihail, preacucernicul preot Ţiţeică Florin, responsabil cu catehizarea tineretului din Protopopiatul Lehliu, preacucernicii preoți: Dogaru Marian, Gâță Valentin Emil, Moga Victor Cristian, Oprișan Cosmin Bogdan, Preda V. Daniel, Staicu Sorin Ioan,  Ștefănescu Constantin, Tipa Gheorghiță, Minea Ionel Cosmin și preacucernicul preot paroh, Zamfira Ion care a şi susţinut ora de cateheză cu tema: „Sfânta Cruce”

Preacucernicul părinte paroh a explicat pe înțelesul copiilor rolul Sfintei Cruci în viața creștinului, importanța cinstirii Sfintei Cruci dar și modurile prin care ne manifestăm această cinstire.

În cuvântul de învățătură  preacucernicul părinte protopop Zotta Mihail a sfătuit copiii prezenți să se însemneze corect cu sfânta cruce, ca mărturisitori ai cinstirii Sfintei Cruci, având în vedere că atunci când ne însemnăm cu Sfânta Cruce facem un angajament față de Dumnezeu că mintea, sufletul si lucrările noastre sunt  în acord cu voința Sa..

Ora de cateheză s-a încheiat prin intonarea troparului sfintei cruci, iar copiilor li s-au împărţit iconițe, și dulciuri din partea Comitetului Parohial.

A consemnat preot  Țițeică Florin, responsabil cu catehizarea tineretului din Protopopiatul Lehliu.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator