Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Lehliu-Gara, Parohia Lehliu Gara - Biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Parohia Lehliu Gară în tabără catehetică
27 Iulie, 2015

O parte din elevii din grupul catehetic al parohiei Lehliu  Gară dar și cei care au luat premiul I la  concursurile catehetice desfășurate de parohie în cursul anului școlar 2014-2015, au participat în a doua  săptămână a lunii iulie la o tabără catehetică, organizată de către parohia Lehliu Gară I, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Sfânta Mănăstire Strâmba, din județul Sălaj.

Desfășurată într-un mirific cadru natural, tabăra s-a bucurat de ospitalitatea deosebită a gazdelor, obștea sfintei mănăstiri Strâmba, sub purtarea de grijă a părintelui stareț, arhimandritul Grighentie Oțelea.       Însoțiți de Preacucernicul Părinte  Paroh Părinte Iamandi Bogdan,  în cele șapte zile ale taberei, elevii participanți au avut parte de mai multe activităţi care și-au propus apropierea lor de Dumnezeu şi de aproapele. Astfel au participat la Sfânta Liturghie, la slujba Vecerniei și a  Utreniei dar și a Acatistului în care s-au implicat activ  dând răspunsurile la strană.

În prima zi au fost vizitate, străvechea sihăstrie a mănăstirii Turnu din Vâlcea, Catedrala Mitropolitană din Alba Iulia și cetatea Alba Carolina. În a doua zi, orașul Cluj și în special Catedrala Mitropolitană și muzeul Mitropoliei Clujului. Importantă pentru tineri a fost şi excursia făcută în judeţul Sălaj unde au vizitat parcul natural Grădina Zmeilor, Grădina Botanică de la Jibou, cetatea romană de la Porolissum, Mănăstirea Bic și stațiunea Băile Boghiș. Toate aceste activităţi au fost încununate de participarea elevilor la catehezele ce au avut ca  teme subiectele propuse de copii în prima zi de tabără și care au răspuns nelămuririlor lor. A fost abordată viziunea Sfântului Ioan Gură de Aur asupra problemelor tinerilor, modalități de implicare a lor în activitatea socială și administrativ-gospodărească a parohiei, folosul participării la viața liturgică și catehetică a Bisericii.

Au fost prezentate, mari personalități ale Bisericii precum Părintele Arsenie Boca, viața și învățăturile lor. Încântare și bucurie au prilejuit și participarea la concursul de toacă dar și concursurile interactive. Toţi participanţii din diferite județe au socializat și au legat frumoase prietenii.

Vineri, 17 iulie 2015, copiii au fost prezenți la Sfânta Liturghie şi  au primit Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, apoi s-a realizat feedbackul acestei tabere, prin completarea unui chestionar, în care elevii şi-au împărtăşit trăirile şi emoţiile pe care le-au simţit dar și gândurile lor de viitor.

Sâmbătă, 18 iulie 2015, participanții la tabără au primit  daruri din partea organizatorilor constând în dulciuri, cărți și pliante. Încheierea taberei a fost marcată, firesc, printr-un foc de tabără. La întoarcere tinerii din Lehliu Gară au făcut un popas duhovnicesc la Sfintele Mănăstiri Prislop din Hațeg și Ostrov din Vâlcea.

Această tabără catehetică desfășurată în perioada 13-19 iulie 2015, a doua cu participarea membrilor grupului catehetic din Lehliu Gară,a produs o frumoasă impresie asupra celor prezenți și după aprecierea celor ce au beneficiat de ea, și-a atins obiectivele fiind un real succes.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator