Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Fantana Doamnei, Fântâna Doamnei

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate
20 Iunie, 2017

(Prov. 17,17)

Marţi, 6 iunie 2017,  s-a  desfășurat  lecția demonstrativă  de  catehizare  la  Parohia Fântana Doamnei, Protopopiatul Lehliu, cu participarea preacucernicului părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu și a  preoților Cotu Emil Călin, Grigore Eugen, Dobre Iulian, Frîncu Nicu, Miroș Gheorghe, Bogdan Anca, Vasile Marian, Bădica Ioan, Polomonescu Florin, Sasu Florin, Țițeică  Florin, aparținători Cercului Pastoral Valea Mostiștei.

Tema prezentată copiilor a fost despre „Prietenie”. Preacucernicul părinte Drăguț Marian, punând  accent  pe prietenia adevărată față de aproapele nostru. La începutul lecției a fost lecturată o povestioară, numită „Povestea unei prietenii” – scrisă de Leon Magdan, având ca învățătură  morală adevărata prietenie. În timpul lecției, copiilor le-a fost citit spre lecturare un fragment din Sfânta Scriptură de la Mc. 2;1-12 „Vindecarea Slăbănogului din Capernaum”, arătând că – prietenia celor patru a adus vindecarea slăbănogului.

La finalul lecției, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, le-a vorbit celor prezenți despre virtuțile prieteniei, despre înțelegere, ajutorare, sinceritate, loialitate, încredere, sprijin la nevoie și arătând totodată că prietenia adevărată se manifestă atât la bucurie cât și la tristețe, menționând totodată  faptul că Prietenul nostru, Suprem și Cel mai apropiat este Mântuitorul Iisus Hristos, Care niciodată nu ne lasă la vreme de  necaz.

A mai precizat faptul că „Prieten adevărat este acela care îndură necazurile aproapelui, atunci când acela e încercat…” din Troparul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. La finalul lecției copiii au primit dulciuri, sucuri și a avut loc o agapă frățească.

A consemnat  Preot Cotu Emil Călin, Responsabil Cerc Pastoral Valea Mostiștei.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator