Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Horia, Horia

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Sfântul Grigorie Dascălul – binefăcător și ocrotitor al schitului Horia
28 Iunie, 2017

Joi, 22 iunie 2017, maicile din schitul Horia l-au cinstit pe ocrotitorul Sfântul Grigorie Dascălul Mitropolitul Țării Românești. Ziua a început cu slujirea Sfintei Liturghii în altarul de vară al schitului. Sub protia părintelui Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial au slujit preacucernicul părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu, părintele Gheorghe Lazăr, de la parohia Sfinții Voievozi Ploiești, părintele diacon Rodian Bucur și preoți ai cercului pastoral numărul 5.

Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup restrâns din corul „Sfântul Andrei Criteanul” al Protopopiatului Lehliu.

În cuvântul de învățătură rostit, la momentul cuvenit, de către părintele Gheorghe Lazăr s-au evidențiat trăsăturile duhovnicești pe care Sfântul Grigorie le-a avut, accentuând-se rolul rugăciunii și al smereniei în viața creștinului.

A urmat slujba parastasului pentru ctitori și slujba sfințirii locului pentru noul corp de chilii ce va fi construit în curtea mănăstirii.

La final părintele Arhimandrit a întărit obștea și credincioșii prezenți cu un cuvânt ziditor de suflete, în care a adus slavă și mulțumire lui Dumnezeu, subliniind faptul că  Dumnezeu lucrează prin oameni pentru a ne aduce aproape de Împărăția Sa.

A consemnat preot Andrei Cornel Vasilică secretar al Protopopiatului Lehliu.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator