Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Lehliu, Lehliu Sat

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Vezi. Credinţa ta te-a mântuit !
9 Decembrie, 2017

(Luca XVIII, 42)

 

Duminică, 3Decembrie 2017, a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către un sobor format din trei preoţi la parohia Lehliu Sat. Sub protia Preacucernicului Părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, au slujit Preacucernicii Preoţi Ivan Ninel Octavian, parohia Odaia şi Voicu Daniel Constantin, parohia Lehliu Sat.

În cuvântul de învăţătură, Preacucernicului Părinte Protopop a vorbit credincioşilor despre rolul covârşitor pe care l-a avut credinţa orbului din pericopa evanghelică, îndemnându-i pe cei prezenţi să îşi manifeste credinţa în mod corect, în conformitate cu Canoanele Bisericii Ortodoxe.

În referatul cu tema Despre preoţia lucrătoare, Preacucernicul Părinte Ivan Ninel Octavian a menţionat că slujirea preoțească nu este de sine stătătoare în ceea ce privește exercitarea lucrărilor ei, ci își primește dimensiunea de a fi lucrătoare în adevăr doar din comuniunea cu Biserica Ortodoxă prin episcopul locului, adică nu poate exista un preot care să fie independent față de episcopul locului. Această legătură obligatore, de ascultare a preotului față de episcop, se numește în limbajul bisericesc ascultare canonică.

 

Protopop Mihail Zotta

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator