Informatii din protopopiat

Dand click pe harta alaturata, veti putea fi informat in orice moment despre noutatile si evenimentele inregistrate pe teritoriul protopopiatului nostru.

Intrati in legatura directa cu informatia, actualizata la fiecare moment, din noua retea informatizata-web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.
Istoric

         Protopopiatul Lehliu face parte din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi a luat fiinţă în anul 1993 prin hotărârea nr. 6227 din 6 octombrie, aceasta constituind şi actul de înfiinţare protoieriei. Sediul se află în oraşul Lehliu-Gară, judeţul Călăraşi, în partea de S-E a oraşului, la circa 100m de gara Lehliu, pe şoseaua Bucureşti-Constanţa (DN2A). Sediul actual al Protopopiatului Lehliu, din Strada Competrolului, nr. 35, a fost achiziţionat în data de 17 mai 1995 de la un proprietar particular. El cuprindea 1000 m2 în care se aflau incluse şi o clădire din cărămidă, acoperită cu tablă, formată din 3 camere, hol, două cămări şi o bucătărie anexe.
         În anul 1999 s-au construit, ca anexe, un garaj auto şi o magazie pentru materiale cultice. În anul 2004 s-a concretizat iniţiativa de a construi o clădire-anexă, având destinaţia de Sală de şedinţe, iar în anul 2006 s-a demarat proiectul unui Centru de asistenţă socială, finalizat în 2009 şi sfinţit la data de 27 mai 2010 de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Protopopiatul Lehliu cuprinde un număr de 54 de parohii ce acoperă 59 de localităţi. Personalul ce se ocupă de problemele administrativ-bisericeşti şi de asistenţă-socială ale parohiilor ce se află în competenţa protoieriei este format din protopop, secretar, contabil, referent, asistent social şi îngrijitor. Funcţia de Protopop este ocupată în prezent de PC. Pr. Mihail Zotta.
         Programul Protopopiatului Lehliu este de luni până vineri între orele 8-16, în sărbătorile legale şi religioase fiind închis.

protlehliu1

 
© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator