Ajutor pentru sinistrații din Protopopiatul Lehliu

În perioada 25 – 31 ianuarie 2013, vremea nefavorabilă a afectat și județul Călărași, unde o parte din localitățile și credincioșii parohiilor din Protopopiatul Lehliu, au fost afectați de ninsorile abundente și viscol. Cele mai afectate localități în care preoții slujitori și protopopiatul s-au implicat prin preoții slujitori și comitetele parohiale au fost Lehliu Gară și Lehliu Sat, Răzvani, Dor Mărunt, Belciugatele, Cojești, Gurbănești, Plevna, Fundulea, Odaia.

Protopopiatul Lehliu a găzduit pe perioada codului portocaliu și roșu mai multe persoane sinistrate, printre care și două echipe de jurnaliști, în Centrul Social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimonˮ din incinta protopopiatului. A fost păstrată legătura cu primăria Lehliu Gară prin comandamentul de iarnă și cu parohiile din subordine.

Parohia Lehliu Gară a coordonat găzduirea mai multor persoane sinistrate prin intermediul comitetului parohial și a comandamentului de iarnă al primăriei, la mai multe familii de credincioși pe perioada izolării localității și a blocării căilor de acces. Au fost distribuite alimente, ceai cald și apă sinistraților, alături de ajutor medical.

În celelalte parohii, preoții slujitori alături de membrii Consiliilor și Comitetelor Parohiale și de personalul neclerical, s-au implicat în deszăpezirea persoanelor vârstnice și a celor singure, au distribuit alimente și medicamente, au făcut parte în unele cazuri din comandamentele de iarnă și au sprijinit autoritățile în eforturile de deszăpezire ale unor localității.

Related Posts

Sari la conținut