Concursul de proiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”

Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic – Educaţional al Patriarhiei a organizat cu prilejul Anului omagial Euharistic, Concursul Naţional de proiecte duhovniceşti „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine”.

În urma evaluării la nivelul protopopiatului Lehliu și apoi la cel eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, proiectul cu titlul „Gustați și vedeți că bun este Domnul” desfășurat în Parohia Gurbănești și coordonat de cucernicul preot Dobre Iulian a fost ales câștigător.

Patriarhia Română a invitat câștigătorii concursului în București, în zilele de 20 și 21 mai 2014.

În după-amiaza zilei de 20 mai 2014 s-a vizionat reportajul realizat de Trinitas TV despre Concursul Național „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” , în sala Aula Magna “Teoctist Patriarhul”, prezentându-se un colaj al proiectelor câștigătoare.

La finalul Sfintei Liturghii oficiată pe 21 mai 2014, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a premiat pe cei 29 de copii câştigători ai Concursului Naţional „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine” şi însoţitorii lor, preoţi sau profesori de religie. La festivitatea de premiere cucernicul preot Dobre Iulian a fost însoțit de un copil, Dobre Emanuel, ca reprezentant al grupului de cateheză al Parohiei Gurbănești.

Related Posts

Sari la conținut