Activitate de informare a tinerilor

Miercuri, 4 iunie 2014 la Liceul Alexandru Odobescu din Lehliu Gară a avut loc acțiunea „Pericolul Drogurilor” având ca grup țintă elevi din clasele a X-a si a XI-a.

La activitate au participat reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași prin coordonator Alin Cristian Stan, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Lehliu prin asistent social Marinaș Elena, consilier psihopedagogic Marin Luminița, director Cheșcă Alina Simona și preot profesor Marian Adrian coordonator al Clubul Tinerilor Creștini Ortodocși din Protopopiatul Lehliu.

Întâlnirea a avut ca scop informarea și prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor. Au fost prezentate doua referate, o prezentare power-point și un scurt metraj despre: Pericolul Drogurilor. Suntem datori să ajutăm pe aproapele nostru, care este ispitit sau care a căzut deja în această patimă, pentru ca el, devenit rob al acestui flagel, nu se poate ridica singur. Armele cu care putem lupta sunt diverse: sfătuirea, informarea asupra pericolelor drogurilor, centre de specialitate și cel mai mare ajutor, Dumnezeu, Care nu dorește moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea sa și să fie viu (Iezechiel 33,11).

Astfel, un prim început în renunțarea la droguri este mărturisirea păcatelor duhovnicului, fiindcă însănătoșirea sufletului atrage după sine și pe cea a trupului.

Related Posts

Sari la conținut