Acţiune catehetico-recreativă pentru copiii rromi din Protopopiatul Lehliu

Săraci sau bogaţi, de rang înalt sau oameni de rând, români sau rromi, suntem chemaţi cu toţii la acelaşi ospăţ al nunţii Fiului de Împărat, după cum Mântuitorul şi Domnul nostru Iisus Hristos, îi încredinţează pe ucenicii Săi: „Mergând, învăţaţi toate neamurile…” (Mt. 28, 19).

Astfel că miercuri, 25 iunie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi al Călăraşilor, s-a desfăşurat un program special, adresat copiilor de etnie rromă din şase parohii ale protopopiatului Lehliu (Lehliu Sat, Dor Mărunt Gară, Dâlga Gară, Valea Argovei, Răzvani, Săruleşti Gară şi Măgureni-Sănduliţa), la care au participat optsprezece elevi de clasa a III-a şi a IV-a, care au obţinut rezultate bune în urma examinării la faza pe parohie, din data de 19 iunie.

Prima etapă a programului a constat în desfăşurarea unui concurs de cunoştinţe religioase, intitulat „Lăsaţi copiii să vină la Mine”, având trei secţiuni: rezolvarea unui test de evaluare, vernisajul „Sfinţii – prietenii copiilor”, şi interpretarea unei cântări cu specific religios. După evaluarea făcută de juriul alcătuit din olimpicii pe disciplina Religie, de la Grupul „Şcolar Alexandru Odobescu” – Lehliu Gară, copiii au fost premiaţi, primind din partea protopopiatului diplome, iconiţe, cărticele de rugăciuni şi alte materiale cu conținut religios.

A doua etapă s-a concretizat printr-un pelerinaj organizat pentru toţi copiii participanţi la concurs, cât şi pentru liceenii cu rezultate bune la olimpiada de Religie. Itinerariul a început cu vizitarea Mănăstirii Pasărea, unde copiii, după închinăciunea cuvenită, au vizitat muzeul şi atelierele mănăstirii. La Mănăstirea Cernica, pelerinii s-au închinat la Moaştele Sfântului Calinic, şi s-au bucurat de masa caldă oferită de Centrul Socio-Cultural al mănăstirii. Ultimul obiectiv urmat, a fost Ferma Animalelor, la care copiii au desfăşurat acţiuni recreative, potrivit vârstei lor.

La această activitate au participat preacucernicii preoți: Cherciu Marius, secretar al Protopopiatului Lehliu, Voicu Daniel de la parohia Lehliu Sat, Staicu Sorin de la parohia Dor Mărunt Gară, Gâţă Valentin de la parohia Dâlga Gară şi Polămănescu Florin de la parohia Valea Argovei.

Related Posts

Sari la conținut