Un pelerinaj binecuvântat

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi al Călăraşilor, în perioada 21 – 24 iulie, preacucernicii preoţi Minea Ionel Cosmin şi Staicu Sorin Ioan, de la parohiile Dor Mărunt I şi Dor Mărunt Gară, au organizat un pelerinaj la principalele mănăstiri din Moldova şi Bucovina. Călătoria duhovnicescă a început cu un popas la Mănăstirea Ghighiu unde, participând la Sfânta Liturghie, pelerinii au fost impresionaţi de frumuseţea slujbei unei mănăstiri de maici. Mai apoi, aceştia s-au putut închina şi ruga la Mănăstirile Sinaia, Caraiman şi Izvorul Mureşului.

Ziua a doua a fost cu adevărat emoţionantă deoarece credincioşii noştri au putut ajunge la mormântul părintelui Iustin Pârvu, marele duhovnic al ortodoxiei româneşti, dar şi la Mănăstirile Secu, Sihăstria şi Neamţ. A treia zi ne-a descoperit marile comori ale Bucovinei: Mănăstirile Gura Humorului, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ dar, mai ales, Putna marelui Ştefan cel Sfânt, „Ierusalimul Neamului Românesc”, după cum spunea poetul Mihai Eminescu.

La întoarcere nu puteam să nu ne închinăm la ocrotitoarea Moldovei, Sfânta Cuvioasă Parascheva sau Sfânta Vineri, aşa cum este cunoscută în popor.

Aici, pelerinii au avut ocazia de a-I mulţumi Bunului Dumnezeu pentru ocazia de a vizita şi a se ruga în toate aceste locuri binecuvântate, dorind, mai mult ca oricând, să se apropie şi să trăiască alături de sfinţi şi în sfinţenie.

Related Posts

Sari la conținut