Tabără Catehetică la Mănăstirea Strâmba

O parte din elevii care au fost prezenți în decursul timpului la acțiunile catehetice desfășurate de parohiile Protopopiatului Lehliu și s-au distins prin rezultatele deosebite obținute la concursuri catehetice, au participat în ultima săptămână a lunii iulie la o tabără catehetică, organizată de către protopopiat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Sfânta Mănăstire Strâmba, din județul Sălaj.

Desfășurată într-un mirific cadru natural, tabăra s-a bucurat de ospitalitate deosebită a gazdelor, obștea sfintei mănăstiri Strâmba, sub purtarea de grijă a părintelui stareț, arhimandritul Grighentie Oțelea. Însoțiți de Preacucernicul Părinte Țițeică Florin, responsabil pe catehizare în cadrul protopopiatului Lehliu, de Preacucernicul Părinte Iamandi Bogdan, de la parohia Lehliu Gară I și de doamna referent social, Marinaș Elena, în cele șase zile ale taberei, elevii participanți au avut parte de mai multe activităţi care și-au propus apropierea lor de Dumnezeu şi de aproapele. Astfel au participat la Sfânta Liturghie, la slujba Vecerniei și a Acatistului, la Taina Sfântului Maslu în care s-au implicat activ fiind prezenți și dând răspunsurile la strană.

În prima zi a fost vizitată cunoscuta ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, mănăstirea Cozia, iar în a doua orașul Cluj, catedrala mitropolitană și Grădina Botanică. Importantă pentru ei a fost şi excursia pe care au făcut-o în judeţul Sălaj unde au vizitat orașul Zalău, muzeul de istorie și Catedrala Episcopală din localitate, Mănăstirea Bic și stațiunea Băile Boghiș. Toate aceste activităţi au fost încununate de participarea elevilor la catehezele ce au avut ca subiect Sfânta Taină a Spovedaniei și Împărtășaniei și Sfinții Martiri Brâncoveni. Au fost plantate flori și copiii au asistat la o prezentare având ca temă igiena stomatologică, susținută de un doctor stomatolog din Zalău. Încântare și bucurie a prilejuit și participarea la concursul de toacă și atelierul de împletit metanii. Toţi participanţii din diferite județe au socializat, s-au împrietenit şi au fost răsplătiţi cu bunătăţi de obștea mănăstirii. Vineri 1 august 2014, odată cu începerea postului Adormirii Maicii Domnului, copii au fost prezenți la Sfânta Liturghie şi primit Sfânta Taină a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, apoi s-a realizat feedbackul acestei tabere, prin completarea unui chestionar, în care elevii şi-au împărtăşit trăirile şi emoţiile pe care le-au simţit, pentru ca ziua să se încheie cu participarea la Sfânta Taină a Maslului, după care s-au decernat diplomele de participare și daruri din partea organizatorilor dulciuri, cărți și pliante. Încheierea taberei a fost marcată, firesc, printr-un foc de tabără. La întoarcere tinerii au vizitat mănăstirea Recea și orașul Sighișoara.

Această tabără catehetică desfășurată în perioada 28 iulie-2 august 2014, va rămâne cu siguranță în memoria participanților ca un moment deosebit și după aprecierea celor ce au beneficiat de ea, și-a atins obiectivele fiind un real succes.

Related Posts

Sari la conținut