Păşind pe urmele Sfinţilor

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, în perioada 28-31 Iulie, Preacucernicul Preot Gâţă Valentin Emil de la Parohia Dâlga Gară a organizat un pelerinaj la cele mai reprezentative mănăstiri din Nordul Moldovei.

Pelerinii, înainte de a porni în binecuvântata călătorie, au fost îndrumaţi de preotul duhovnic să se spovedească şi să se împărtăşească pentru a păşi cu sufletul curat în mult doritul pelerinaj.

Icoanele făcătoare de minuni şi sfintele moaşte în faţa cărora s-au închinat cu evlavie la mănăstirile Bistriţa, Bisericani, Pângăraţi, Secu, Sihăstria, Schitul Sihla, Agapia, Neamţ, Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Sihăstria Putnei, Dragomirna, Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Cămărzani, Sfânta Parascheva de la Iaşi, au încărcat de har divin sufletele pline de emoţie ale pelerinilor.

Bucuria, combinată cu emoţia, a fost de negrăit când, după un drum anevoios de 2 ore, pelerinii au putut intra în peştera Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, înălţând rugăciuni de mulţumire pentru binecuvântarea primită.

La sfârşitul călătoriei credincioşii au mărturisit că au trăit emoţii de negrăit, mulţumindu-i părintelui pentru posibilitatea de a păşi pe urmele bătătorite ale atâtor mari vieţuitori şi sfinţi români.

Related Posts

Sari la conținut