Sfinţii Martiri Brâncoveni – modele pentru tânăra generaţie

În data de 5 noiembrie 2014, în Sala multifuncţională a Protopopiatului Lehliu, s-a desfășurat, pe baza parteneriatului încheiat cu Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, acţiunea Sfinţii Martiri Brâncoveni – modele pentru tânăra generaţie. Au participat un număr de 50 de elevi ai claselor a XII-a, mulţi dintre ei membri ai Clubului Tinerilor Ortodocşi, îndrumaţi de preotul profesor Adrian Marian precum şi asistentele sociale din cadrul Biroului de Asistenţă Socială al Protopopiatului, doamna Elena Marinaş şi doamna Milena Dulhaz.

Au fost prezentate un referat şi un material în tehnica „power-point” despre viaţa şi bogată activitate de ctitor şi protector de sfinte lăcaşuri a domnitorului Constantin Brâncoveanu, dar şi despre contribuţia sa de excepție la îmbogăţirea patrimoniului cultural, prin tipărirea de cărţi religioase şi laice, înfiinţarea de şcoli şi prin crearea primului stil arhitectonic românesc care-i poartă numele (stilul brâncovenesc).

Părintele profesor a scos în evidenţă tragedia familiei domnitorului, dar şi tăria credinţei cu care acesta a primit martiriul pentru Hristos şi i-a îndemnat şi pe ceilalţi apropiaţi ai săi să o facă. Concluzia care s-a impus a fost că, în contextul provocărilor din societatea de astăzi, păstrarea credinţei strămoşeşti a devenit un imperativ nu numai pentru generaţiile mature cât mai ales pentru cele tinere.

Related Posts

Sari la conținut