Sărbătoarea de 1 Decembrie în Parohia Măgureni – Sănduliţa

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu emoţie şi bucurie în parohia Măgureni-Sănduliţa. Credincioşii s-au adunat la orele dimineţii în biserică pentru slujba de Tedeum săvârşită de părintele paroh.

Ziua naţională a României şi a românilor de pretutindeni este simţită în mod diferit de fiecare om în parte. Astfel, credincioşii parohiei noastre au vrut să îşi manifeste dragostea de ţară şi Dumnezeu prin prezenţa numeroasă la biserică, iar doamnele din comitetul parohial s-au îngrijit ca cei prezenţi să primească şi câte un pachet cu produse de post, pregătit din bunăvoinţa unor credincioşi din parohie şi a unor sponsori.

În ziua în care se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire ne amintim de cei care s-au jertfit pe front, în războaie, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei străbune, motiv pentru care s-a săvârşit şi slujba parastasului pentru toţi eroii neamului nostru. Tot acum s-a săvârşit şi slujba de sfinţire a steagului României.

La biserica s-au aflat şi mulţi copii, ceea ce înseamnă că aceştia au deja sădită în sufletele lor sămânţa iubirii de neam şi de Biserică. Este necesar ca familia, şcoala şi biserica să cultive mai departe această sămânţa astfel încât să dea rod, iar generaţiile viitoare să simtă ţara lor ca fiind un ţinut binecuvântat de Dumnezeu, aflat sub ocrotirea Maicii Domnului şi a sfinţilor pe care i-a plămădit pământul românesc.

În urmă cu doi ani, în data de 2 decembrie, a avut loc sfinţirea mică a bisericii care în se slujeşte astăzi, prilej pentru o altă sărbătoare a parohiei noastre care se împleteşte armonios cu sărbătoarea zilei de 1 decembrie.

Răspunsurile la strană au fost date de către un cor format din trei tineri teologi sosiţi în parohia noastră, special pentru a fi alături de noi la îndoita sărbătoare.

A consemnat părintele paroh Miroş Gheorghe.

Related Posts

Sari la conținut