Sfântul Ierarh Nicolae, serbat la Mănăstirea Tăriceni

Sâmbătă, 06 decembrie 2014, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, a fost serbat hramul Mănăstirii Tăriceni, judeţul Călăraşi. Sfânta Liturghie a fost săvârşită, prin binecuvântarea Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU, Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor, de un sobor format din Preacucernicul Părinte Protopop Zotta Mihail, Preacuviosul Părinte Stareţ Pahomie, Preacucernicul Părinte Marian Adrian şi Preacuviosul Părinte Antonie, vieţuitor în această mănăstire.

În cuvântul de învăţătură, Preacucernicul Părinte Protopop a schiţat câteva aspecte din viaţa Arhiepiscopului Mirelor Lichiei, în care se arată că Dumnezeu, care doreşte mântuirea omului Îl susţine, prin harul divin, în încercările prin care fiecare creştin trece dorind să obţină mântuirea.

Preacuviosul Părinte Stareţ a mulţumit Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU pentru grija pe care o poartă faţă de Mănăstirea Tăriceni. După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba Parastasului pentru Preacuviosul Părinte Zosima, după care toţi cei prezenţi au participat la o agapă.

Preot Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut