Un strigăt pentru viaţă

„Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi”, sună peste veacuri cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos – Cel ce este „Viaţa” – în urechile viitoarelor mame creştine, într-o lume în care, expresii de genul „întrerupere de sarcină”, „avort” sau „chiuretaj” nu mai provoacă mustrări de conştiinţă în rândul societăţii.

O astfel de problemă s-a încercat a fi tratată şi la parohia Răzvani, joi, 26 martie, printr-un seminar de informare intitulat „Un strigăt pentru viaţă”, la care au participat copii cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Coordonatori au fost preacucernicul preot Cherciu Marius şi d-na Dulhaz Milena, asistent social în cadrul Protopopiatului Lehliu. De asemeni, s-a alăturat şi d-ra Nicolae Cristina, în calitate de mediator şcolar.

Subiectul tratat din perspectiva bioeticii creştine i-a făcut pe tineri să înţeleagă darul vieţii, dreptul la viaţă al fiecărui om, asumarea responsabilităţii, dar mai ales jertfa hristică ca început al maturizării duhovniceşti şi al mântuirii personale.

La final, tinerii au vizitat câteva familii cu mulţi copii şi pe bătrânii văduvi din sat, cărora le-au oferit alimente provenite din donaţii.

Related Posts

Sari la conținut