Tânărul sfânt, Ioan Valahul, cinstit de tinerii Protopopiatului Lehliu

Vineri, 12 mai 2017 în ziua prăznuirii „Sfântului Mucenic Ioan Valahul”, Protopopiatul Lehliu și-a serbat hramul. Cu această ocazie atenția Protopopiatului a fost îndreptată către copiii, tineri și persoane adulte. Tinerii din liceul „Alexandru Odobescu” – Lehliu Gară l-au cinstit pe sfântul român la sediul protopopiatului. Ziua de hram a început cu rostirea Acatistului Sfântului Ioan Valahul de către tinerele vlăstare. După acest moment de rugăciune, tinerii au vizionat primele 15 minute din filmul istoric „Mihai Viteazul” pentru a se familiariza mai bine cu epoca în care Sfântul a dobândit cununa muceniciei. A urmat prezentarea referatului „Sfântul Ioan Valahul-model de normalitate” și discuții libere pe această temă, în urma cărora s-a concluzionat că lumea este aplecată spre cele anormale iar normalitatea este indusă de conștiința fiecăruia, pentru că aceasta este glasul lui Dumnezeu sădit în om.

În același context Centrul de Consiliere și Sprijin – Serviciul social acordat în comunitate persoanelor adulte, a organizat un atelier de creație la care au participat copiii beneficiari ai centrului. Aceștia, îndrumați de doamna Ștefănescu Monalisa Raluca și domnișoara Petre Georgeta Ecaterina, referenți sociali, au realizat planșe frumos colorate și pictate cu Sfântul Muc. Ioan Valahul. La sfârșitul acțiunii copiii s-au bucurat de daruri constând în suc și dulciuri din partea Serviciului, care astfel a reușit să aducă zâmbete pe fețele micilor beneficiari.

Ziua s-a încheiat cu săvârșirea Sfântului Maslu la parohia Lehliu Gară. Sub protia Preacucernicului Părinte Zotta Mihail, Protopop de Lehliu au slujit preacucernicii preoţi Iamandi Bogdan, Ştefănescu Lucian Bogdan, Voicu Daniel Constantin. La momentul cuvenit, preacucernicul părinte Voicu Daniel Constantin a prezentat sub formă de referat Viața Sfântului Ioan Valahul.

A consemnat preotul Andrei Cornel Vasilică

Related Posts

Sari la conținut