Cerc Pedagogic organizat la Dor Mărunt

Joi, 19 octombrie 2017, Școala Gimnazială Nr.2, din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași, a fost gazda Cercului Pedagogic la Religie din zona Lehliu.

În cadrul acestei acțiuni, părintele profesor Staicu Sorin Ioan a susținut la clasa a VIII-a lecția demonstrativă „Comuniunea oamenilor cu Dumnezeu în Biserică”.

Astfel, elevii au avut ocazia de a descoperi care sunt însușirile și atributele Bisericii dar, mai ales, care este rolul sinergic dintre enoriași și slujitori, dintre Biserică și oameni.

Partea a doua a întâlnirii a constat în susținerea de către părintele profesor Minea Ionel Cosmin a referatului „Dezvoltarea personalității elevilor în conformitate cu valorile creștine (deprinderi, atitudini, provocări, etc.) tipuri de activități școlare si extrașcolare”, prin care cei prezenți au putut să descopere mai multe activități menite să dezvolte relația dintre profesori și elevi.

La această acțiune metodică au participat toți profesorii de religie din zona Lehliu, părintele inspector Arcadie Puișor, precum și părintele protopop Zotta Mihail. Din partea școlii, au participat doamna directoare Stan Mariana și domnul director Bencu Gheorghe, care au apreciat importanța acestei acțiuni, dar și a orei de Religie în viața și în formarea copiilor. În cadrul discuțiilor ulterioare, părintele inspector a subliniat necesitatea unui discurs didactic bazat pe autenticitate, competență și tact pedagogic care să facă din disciplina Religie o componentă indispensabilă a curriculumului școlar.

Părintele profesor Staicu Sorin Ioan

Related Posts

Sari la conținut