Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu

Marți, 09 aprilie 2019, s-a desfășurat Ședința Administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Centrul Eparhial a fost reprezentat de către Preacucernicul Preot Demișcă Consilier de Misiune în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. 

Preacucernicul părinte Voicu Daniel Constantin a susținut referatul cu tema  „Reminiscențe păgâne în tradițiile și obiceiurile satului românesc”;

Preacucernicul Părinte Consilier a transmis arhierești binecuvântări, a apreciat referatul susținut a atras atenția că pentru eradicarea tradițiilor și obiceiurilor cu rădăcini păgâne este nevoie de tact pastoral și unitate între preoți.

Preacucernicul părinte Protopop Mihail Zotta le-a transmis preoților mijloacele necesare pe care aceștia trebuie să le implementeze pentru dinamizarea vieții administrative, liturgice, sociale și pastorale în parohii.

S-au discutat aspecte legate de procesiunea cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Schitul Vovidenia – Mănăstirea Neamț, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, ce se va desfășura în Municipiul Slobozia, cu ocazia hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi – Slobozia, în ziua de marți, 30 aprilie 2019.  

Ședința s-a încheiat prin rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat” .

Related Posts

Sari la conținut