Schitul Horia, loc unde se revarsă binecuvântări

Luni, 22 iunie 2020 Schitul Horia, din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a devenit loc de comuniune în rugăciune a unui sobor de preoți, împreună cu un număr important de credincioși. Cu ocazia hramului bisericii, Sfântul Grigorie Dascălul, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de preoți și diaconi.

Sub protia preacuviosului părinte Rafail Mîț, Vicar Eparhial, au slujit preacucernicii părinți Rodian Bucur și Iulian Turtoi, inspectori în cadrul Centrului Eparhial, preacucernicul părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu, preoții cercului Pastoral 5 din Protopopiatul Lehliu, preacuviosul părinte Casian, viețuitor al Mănăstirii Balaciu și peacuviosul părinte Adrian, de la Schitului Horia.

Credincioșii prezenți s-au putut închina la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului Xenia, care ocrotește Schitul Horia.

În cuvântul de final, preacuviosului părinte Rafail Mîț, a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU și a vorbit celor prezenți despre importanța trăirii în comuniune cu Dumnezeu, îndemnându-i pe aceștia la manifestarea credinței prin fapte, ca rod al împreună-lucrării dintre om și Dumnezeu.

Protopop Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut