Parohia OGORU – Concursul de Toacă „Veniți, creștini, la rugăciune!”, Ediția a V-a

      Patruzeci de copii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani au participat la a cincea ediție a Concursului de toacă „Veniți, creștini, la rugăciune” desfășurat în Parohia „Sf. Spiridon” Ogoru în ziua prăznuirii Sfântului Antim Ivireanul, 27 septembrie 2020.

           Organizat inițial numai pentru copiii Parohiei Ogoru, Concursul de toacă – inedit pentru zona Lehliu-Gară, a atras atenția copiilor din localitățile învecinate, concurenții numeroși și-au demonstrat măiestria în arta cântatului la toacă.

           Sub caldele priviri ale părinților și bunicilor lor, copiii s-au întrecut în ritmuri de toacă pe trei categorii în funcție de vârstă după cum urmează: 3-6 ani, 7-10 ani, 10-12 ani, 13-16 ani.

           Juriul, alcătuit din PC Pr. Țițeică Florin , responsabilul cu cateheza din cadrul Protopopiatului Lehliu, Flavian Chitic, dirijorul Corului „Florile Ogorului” și Heros Cătălin, premiant al Festivalului Internațional de Toacă de la Victoria, a acordat premii în valoare de 2000 de lei.

           După ce toți copiii au bătut toaca Cătălin Heros, membru al juriului a cântat la toacă spre bucuria și încântarea publicului prezent în curtea bisericii.

           La finalul Concursului de toacă, Părintele Paroh Cornel-Vasilică Andrei a transmis că aceste activități săvârșite în curtea bisericii parohiale sunt prilejuri de bucurie și de comuniune între copiii din zona Lehliu, iar domnul Flavian Chitic, președintele juriului s-a arătat încântat de valoarea concurenților.

Related Posts

Sari la conținut