Parohia Nucetu – Preotul paroh Aurelian Cazacu a trecut la cele veșnice

      Părintele paroh Aurelian Cazacu,  al parohiei  Nucetu – protopopiatul Lehliu, a trecut la cele veșnice sâmbătă, 21 martie 2021, la vârsta de 59 de ani.

      Părintele Aurelian Cazacu s-a născut în data de 13 iulie 1961, în localitatea Rasa, Călărași, părinții săi – Vasile și Vasilica– fiind buni creștini, apropiați de Biserică. Crescut, alături de sora sa Valentina, în duhul iubirii lui Dumnezeu și al aproapelui, tânărul Aurelian și-a descoperit de timpuriu vocația pentru preoție și, prin concurs, a urmat cursurile Seminarului Teologic din București, absolvit în anul 1983. Admiterea la cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din București a urmat în mod firesc, de la care însă mai târziu se retrage, din motive personale .

În urmă cu aproape 37 de ani, (în 27 decembrie 1984) a primit harul slujirii lui Hristos, Arhiereul cel Veșnic, în Catedrala Patriarhală din București, prin Sfânta Taină a Hirotoniei, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Roman Ialomițeanul, la vremea aceea Episcop-vicar patriarhal, primind spre păstorire obștea creștinilor din localitatea Nucetu.

         Aici, părintele Aurelian Cazacu a desfășurat o intensă activitate pastoral-misionară și edilitar-gospodărească, desfășurând lucrări de renovare și dotare a bisericii parohiale, care au fost încununate cu restaurarea picturii lăcașului de cult și slujba de sfințire oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor în anul 2000. 

         Slujba de înmormântare a fost săvârșită luni, 22 martie 2021, de un sobor de preoți alcătuit din colegi de seminar ai părintelui și colegi din Protopopiat sub protia părintelui Protopop Mihail Zotta. La momentul potrivit, părintele Toma Gabriel de la parohia Plevna a prezentat biografia părintelui Aurelian, iar preacucernicul părinte Protopop a transmis familiei îndurerate binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu și a adresat un cuvânt de mângâiere familiei și comunității parohiale îndurerate.

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l odihnească!

Related Posts

Sari la conținut