Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu

         Marți, 13 iulie 2021, s-a desfășurat  Ședința Administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Centrul Eparhial a fost reprezentat de către Preacucernicul Preot Laurențiu Mititelu Consilier Bunuri Bisericești în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

         Aceasta a avut loc în două serii pentru  a se păstra distanțarea fizică necesară în aceste zile de pandemie, iar referatul „EPITAFUL FUNERAR o autentică tradiție creștină pierdută în modernitate” a fost prezentat de preacucernicul părinte Țițeică Florin de la parohia Sălcioara, respectiv, preacucernicul părinte Dobre Iulian de la parohia Gurbănești. 

         Preacucernicul Părinte Consilier a transmis arhierești binecuvântări, a reflectat asupra problemelor societății  actuale.  

         Preacucernicul părinte Protopop Mihail Zotta le-a transmis preoților mijloacele necesare pe care aceștia trebuie să le implementeze pentru dinamizarea vieții administrative, liturgice, sociale și pastorale în parohii.

         La începutul fiecărei serii domnul Silviu Naneș a prezentat măsuri de prevenție în cazul situaților e urgență și a efectuat instructajul trimestrial.  

         Ședința s-a încheiat prin rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”

Related Posts

Sari la conținut