Moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici așezate la închinare

Marți, 5 Octombrie 2021, a fost marcată o filă de istorie în Parohia Radu Vodă, Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Evenimentul a constat în așezarea, spre închinarea credincioșilor, în biserica parohială, a Sfintelor Moaște ale Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte paroh, Marcel Dulea, a făcut demersuri către Mănăstirea Lainici și Mitropolia Olteniei pentru obținerea unui odor neprețuit, părticele din Moaștele Sfântului Cuvios Irodion.

Evenimentul punerii la închinare a Sfintelor Moaște în biserica parohiei Radu Vodă a fost precedat de rostirea Acatistului Sfântului Cuvios Irodion, o procesiune în jurul bisericii parohiale și apoi săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de șapte preoți, sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu.

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte protopop a prezentat viața Sfântului Cuvios Irodion, îndemnându-i pe cei prezenți să urmeze, prin fapte, exemplul smereniei și al credinței, oferit de sfântul cuvios.

Preacucernicul părinte paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU pentru purtearea de grijă, preacucernicilor preoți pentru împreuna-slujire și enoriașilor parohiei pentru implicarea în acest moment emoționant.

 

 

Protopop Mihail Zotta

 

Related Posts

Sari la conținut