Eveniment istoric – spiritual în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Răzvani

Duminică, 7 noiembrie  2021, în Duminica a XXIV-a după Rusalii, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost oficiată procesiunea și așezarea spre închinare a raclei cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Răzvani. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea și coordonarea preacucernicului părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu.

După primirea Raclei, toți cei prezenți au pornit într-o procesiune spre Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, unde a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu. Racla cu Sfintele Moaște a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioșilor.

În cuvântul său, preacucenicul părinte Protopop, a expus viața Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și a explicat importanța Sfintelor Moaște în viața credincioșilor, dar și responsabilitatea pe care o au față de scumpul odor. În încheiere a fost citit documentul de autenticitate al Sfintelor Moaște.

Preacucernicul Preot Paroh Stan Liviu Valentin a mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor pentru arhiereasca binecuvântare de a păstra în Biserica Parohială Sfintele Moaște, preacucernicului părinte protopop, preacucernicilor preoți  prezenți și tuturor creștinilor prezenți la acest eveniment spiritual și istoric din Parohia Răzvani.

Related Posts

Sari la conținut