Parohia LUPȘANU- Slujire în sobor!

În data de 20 noiembrie 2021, în Biserica Ortodoxa, este prăznuit Sfântul Grigorie Decapolitul, ale cărui Sfinte Moaște sunt regăsite la mănăstirea vâlceană, Bistrița!

Astfel și  în parohia Lupșanu, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, de către un sobor de preoți, sub protia părintelui protopop de Lehliu, în cinstea acestui sfânt!

Prin binecuvântarea Domnului, în biserica parohiei Lupșanu, sunt depuse spre cinstire, icoana și veșmântul Sfântului Grigorie, care de ani buni, este și purtătorul de grijă a acestui sfânt lăcaș!

La final a fost săvârșit un parastas pentru fericiții ctitori după care părintele Protopop, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a trasat în linii mari viața și activitatea Sfântului Grigorie, cât și a adus îndemnuri, în ceea ce privește această perioadă de post!

Părintele paroh, Claudiu Dragomir, a mulțumit fraților preoți pentru împreuna slujire, cât și credincioșilor pentru implicare în buna organizare a celor necesare pentru acest eveniment. Numeroși credincioși au fost împărtășiți după prima săptămână de pregătire duhovnicească, iar la plecare fiecare credincios a primit din partea comitetului parohial câte un pachet cu produse de hrană!

Mulțumim Domnului pentru toate!

Related Posts

Sari la conținut