Întâlnire a Sfinților Ierarhi la Parohia Paicu Nicolae-Bălcescu

Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașului, duminică, 5 decembrie și luni, 6 decembrie 2021 cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae hramul parohiei noastre, biserica din satul Nicolae Bălcescu a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Sâmbătă, 5 decembrie 2021, un sobor de nouă preoți sub protia preacucernicului părinte protopop Mihail Zotta au întâmpinat la troița de la intrare în sat, moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina de la parohia Răzvani din protopopiatul Lehliu. Alături de mulțime de credincioși, preoții au mers în procesiune către biserică, dea lungul căreia s-au făcut rugăciuni și s-au cântat cântări în cinstea Sfântului Nectarie și a Sfântului Nicolae.

Racla cu Moaștele Sfântului Nectarie a fost așezată în biserică unde credincioșii s-au putut închina și ruga și au primit câte o iconiță cu Sfântul Nectarie. A urmat slujba Slujba Acatistului Sfântului Nectarie, Vecernia mare și litie în cinstea Sfântului Nicolae. Răspunsurile la strană au fost date de membrii corului Tronos al Patriarhiei Române.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a vorbit credincioșilor despre importanța procesiunilor și a închinării la sfintele moaște și a menționat aspecte din viața celor doi Sfinți Ierarhi.

Luni 6 decembrie 2021, s-a săvârșit Acatistul Sfântului Nicolae, Sfințirea Apei, Sfânta Liturghie și Parastas în memoria ctitorilor și slujitorilor sfântului locaș.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate.

 

A consemnat preacucernicul părinte Paroh Frîncu Nicu Marius

Related Posts

Sari la conținut