Parohia Dor-Mărunt Gară. Rugăciunea pentru cei adormiți în Domnul

Vineri, 25 februarie 2022, s-a desfășurat a doua activitate a grupului de cateheză al Parohiei Dor Mărunt Gară, din cadrul proiectului „Dor de rugăciune” care se înscrie în Concursul Național „Rugăciunea din inima mea”.

Întâlnirea a debutat cu rostirea în comun a rugăciunii „Tatăl nostru”, după care părintele coordonator Sorin Ioan Staicu a citit cateheza „Rugăciunile pentru cei adormiți în Domnul”. Mai apoi, copiii au citit mai multe texte scripturistice și patristice dar și rugăciuni prin care au descoperit importanța mijlocirii pentru cei adormiți dar și a vieții celei veșnice, ideal pentru fiecare dintre noi.

Ulterior, pentru că a doua zi se sărbătorea Sâmbăta morților, grupul de cateheza a putut vedea cum se pregătește o familie creștină pentru acest eveniment, făcând, la rândul lor 4 colive. Ei pregătind mai multe decorațiuni pentru colivă, arătându-și interesul dar, mai ales, respectul pentru cei adormiți.

La finalul întâlnirii, copiii au scris numele celor dragi lor în pomelnice, pentru ca întâlnirea să fie deplină, în rugăciune.

A consemnat preacucernicul părinte Sorin Ioan Staicu

 

Related Posts

Sari la conținut