Instalare de preot la Parohia Rași

Duminică, 20 martie 2022, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de șase preoți la Parohia Rași, Protopopiatul Lehliu, sub protia preacucernicului părinte protopop Mihail Zotta.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Duminica a doua din Postul Sfintelor Paști, a fost instalat noul preot paroh al Parohiei Rași, preacucernicul preot Stoian Constantin Cristian. Autoritățile Locale a fost reprezentate de domnul primar Gabriel Stoica, membru în Adunarea Eparhială.

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte protopop a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Ierarh Grigorie Palama și despre învățătura isihastă, subliniind faptul că fiecare creștin trebuie să își găsească liniștea în rugăciune. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenți să îl susțină pe noul preot paroh în activitatea misionar-pastorală și să dea dovadă de aceeași implicarea în viața bisericii ca și până acum.

La final, preacucernicul părinte paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, pentru binecuvântare, preoților și tuturor celor prezenți pentru participarea la rugăciunea în comun.

 

 

Protopop Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut