Marșul pentru Viață în orașul Lehliu Gară

Sâmbătă, 26 martie 2022, biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din orașul Lehliu Gară a găzduit 130 de copii și tineri, însoțiți de preoții și profesorii disciplinei Religie. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în luna martie, lună în care parohiile Patriarhia Română celebrează viața și ocrotirea ei, preoții și profesorii încearcă să insufle în inimile copiilor respectul pentru viață și dragostea față de semeni.

Evenimentul din 26 Martie a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum de către un sobor de trei preoți, sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu. La sfârșitul slujbei, părintele protopop a vorbit celor prezenți despre grija și responsabilitatea de care părinții trebuie să dea dovadă în nașterea, creșterea și educarea copiilor. Copiii au fost îndemnați să își păstreze nealterată nevinovăția caracteristică vârstei, dragostea și respectul pentru părinții care i-au născut dar și pentru colegi și profesori.

Momentul festiv s-a încheiat cu o mărturie artistică a copiilor (desene pe asfalt), ca o dovadă scrisă pentru adulți, că sunt dispuși să iubească familia, viața și pacea între oameni.

 

 

 

Protopop Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut