Părintele Sorin Căldăroiu a trecut în veșnicie

Marți, 3 Mai 2022, a fost zi de doliu pentru enoriașii Parohiei Făurei, Protopopiatul Lehliu, fiind ziua în care a fost înmormântat cel care le-a fost îndrumător și duhovnic timp de 32 de ani. Slujba de înmormântare a preacucernicului preot Sorin Căldăroiu, a fost oficiată de către un sobor de 12 preoți, sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu.

Preacucernicul părinte Gabriel Toma, paroh al Parohiei Plevna a prezentat viața fostului preot al comunității parohiale din Făurei:

„Părintele Sorin Căldăroiu s-a născut în data de 1 august 1960, în localitatea Băicoi, județul Prahova, părinții săi – Nicolae și Maria– fiind buni creștini, apropiați de Biserică. Crescut, alături de fratele său, în duhul iubirii lui Dumnezeu și al aproapelui, tânărul Sorin și-a descoperit de timpuriu vocația pentru preoție și, prin concurs, a fost admis și a urmat cursurile Seminarului Teologic din București, absolvit în anul 1979.  Îndeplinește apoi stagiul militar și se căsătorește cu cea care îi va deveni, prin rânduiala Domnului, soție devotată, mama a copiilor și sprijin constant în slujirea preoțească, tânăra Sorina, împreună cu care a fost părtaș darului și binecuvântării de la Cununie, fiind dăruiți cu 2 băieți.

Ca absolvent a Seminarului Teologic București, primește la 20 februarie 1985 Sfânta Taină a Hirotoniei, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Roman Ialomițeanul, Episcop-vicar patriarhal, primind spre păstorire obștea creștinilor din localitatea Lacul Turcului, județul Prahova. În anul 1988 ajunge în Bărăgan ca păstor duhovnicesc al creștinilor din Făurei, până la pensionare.

Uneori explica relația cu copiii: „dacă părinții îi sperie pe copiii neastâmpărați amenințându-i cu ceea ce le-ar face popa, este de datoria mea să le arăt copiilor că preotul nu este un bau-bau, ci este o persoană care îi iubește, care îi valorizează, cu care pot interacționa destins, așa încât întâlnirea cu preotul ca slujitor al cultului, la slujbe, să fie un moment de consolidare a apropierii și încrederii nu un moment tensionat de frică”.

În cuvântul de învățătură, Preacucernicul Părinte Protopop a transmis cuvânt de binecuvântare și alinare familiei îndurerate din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, îndemnându-i pe credincioși să pomenească în rugăciunile lor, publice și particulare, pe cel care le-a fost părinte duhovnicesc.

Viețuind întru dreapta credință și înfrumusețat cu fapte bune fiind preotul Tău, Hristoase, jertfitorul și slujitorul dumnezeieștilor Taine, cu dumnezeiasca Ta poruncă, s-a mutat din tulburările cele lumești. Pe acesta, ca pe un preot al Tău, Mântuitorule, primindu-l, odihnește-l; și pe acesta pe care l-ai luat cu porunca Ta, odihnește-l cu drepții pentru mare mila Ta.

 

Protopop Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut