Parohia Lehliu Gară și-a sărbătorit ocrotitorul

Marți, 3 Mai 2022, când Biserica Ortodoxă a făcut prăznuirea Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de nouă preoți la Parohia Lehliu Gară, Protopopiatul Lehliu, sub protia preacucernicului părinte protopop Mihail Zotta.

Motivul acestui moment de rugăciune în comun l-a reprezentat serbarea celui care este ocrotitorul bisericii și al comunității parohiale.

Preacucernicul Părinte Claudiu Dragomir, paroh al Parohiei Lupșanu a prezentat viața Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici. În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte protopop a vorbit celor prezenți despre importanța rugăciunii în comun și rolul esențial al mirenilor în cadrul slujbelor bisericești.

A urmat slujba parastasului pentru foștii preoți slujitori ai altarului și pentru ctitorii sfântului lăcaș.

La final, preacucernicul părinte protopop, a mulțumit Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, pentru binecuvântarea și susținerea de a fi aduse părticele din Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Irodion, de la Mănăstirea Lainici la Parohia Lehliu Gară, a  mulțumit preoților și enoriașilor pentru împreuna-slujire.

 

 

Protopop Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut