Parohia OGORU. Concursul de Toacă „Veniți, creștini, la rugăciune!”, ediția a VII-a

Cincizeci și cinci de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani au participat la a șaptea   ediție a Concursului de toacă „Veniți, creștini, la rugăciune” desfășurat în Parohia „Sfântul Spiridon” Ogoru în Duminica a VII-a după Paști a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, 05 iunie 2022.

Organizat inițial numai pentru copiii Parohiei Ogoru, Concursul de toacă – inedit pentru zona Lehliu-Gară, a atras atenția copiilor din localitățile învecinate și nu numai, anul acesta fiind prezenți Concurenți din București și   județele Olt, Brașov Brăila, Galați Ialomița și Călărași. Și la   a această ediție a fost prezentă o delegație a parohiei Izvorul Tămăduirii, Long Valley, New Jersey din Statele Unite ale Americii. Fiind la cea de a șaptea ediție, numărul concurenților a crescut, ridicând astfel și nivelul concursului! De la cei mai mici pana la cei mai mari, concurenții numeroși au încântat audiența cu ritmuri de toacă care au răsunat în inimile spectatorilor prezenți.

Sub caldele priviri ale părinților și bunicilor lor, copiii s-au întrecut în ritmuri de toacă pe cinci categorii în funcție de vârstă după cum urmează: 3-6 ani, 7-10 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 15-18 ani.

Juriul, alcătuit din preotul Țițeică Florin, responsabilul cu cateheza din cadrul Protopopiatului Lehliu, domnul Flavian Chitic dirijor al Corului Sfântul Andrei Criteanul Protopopiatului Lehliu și domnul Iosif Romulus Haraba colaborator al Mănăstirii Antim din București au oferit premii în valoare de 5.000 de lei.

La această ediție ne-am bucurat de prezența părintelui Mișu Spiroiu inspector de specialitate Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

Înaintea premierii Corul „Florile Ogorului” a oferit un mini recital de muzică populară-patriotică spre delectarea audienței.

La finalul Concursului de toacă, părintele Paroh Cornel-Vasilică Andrei și-a manifestat bucuria cu privire la faptul că evenimentul ia amploare spre încântarea și satisfacția tinerilor creștini, iar părintele Țițeică a apreciat comunitatea asemenea și domnul Flavian Chitic care a punctat valoarea artistică a momentului.

În urma colaborării cu restaurantul „La Partid” din Lehliu Gară copiii participanți au primit pizza sucuri și prăjituri, bucurându-se alături de spectatori de o frumoasă comuniune în casa lui Dumnezeu.

Prezentarea concursului a fost asigurată de domnul Marian Ghenea, actor la Teatrul Odeon din București.

Related Posts

Sari la conținut