Hramul bisericii Parohiei Lupșanu din cadrul Protopopiatului Lehliu

În data de 13 iunie 2022, în Biserica Ortodoxă, a fost prăznuită Sfânta și Dumnezeiasca Treime. Astfel, în parohia Lupșanu, a fost zi de mare sărbătoare, întrucât Sfânta Treime este hramul istoric al acestei parohii. Copii și adulți, număr mare  de credincioși din localitate cât și comunitățile învecinate au fost prezenți la săvârșirea Sfintei Liturghii, de către un numeros sobor de preoți, sub protia preacucernicului părinte Zotta Mihail, protopop de Lehliu.

Prin implicarea unuia dintre consilierii parohiei, domnul profesor Mihăilescu Florian, au fost sfințite 120 de iconițe litografii cu Sfânta Treime și oferite celor prezenți, copii ale unei icoane pictate de acesta, în tehnica fresco. De asemenea fiecare credincios a primit un pachet consistent cu hrană rece, din partea consiliului parohial.

La finalul slujbei a fost săvârșit parastasul pentru fericiții ctitori, iar în cuvântul de învățătură, părintele protopop a expus, în mare, dogma despre Sfânta Treime. La final, părintele paroh, Dragomir Claudiu a mulțumit tuturor, preoți și credincioși pentru prezență, mulțumind Bunului Dumnezeu, pentru tot ajutorul oferit în a împlini cele necesare și în acest an, la ceas de mare sărbătoare.

Preot Dragomir Claudiu

Related Posts

Sari la conținut