Parohia Paicu-Nicolae Bălcescu în haine de sărbătoare

Parohia Paicu-Nicolae Bălcescu a îmbrăcat cu ocazia prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, haine de sărbătoare, prăznuind hramul de vără. Așadar marți 28 iunie 2022 sub protia preacucernicului părinte Zotta Mihail, protopop de Lehliu, un sobor de opt preoți au slujit Acatistul „Sfinților Apostoli Petru și Pavel” si Taina Sfântului Maslu.

La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte Protopop a ținut un frumos cuvânt de învățătură în care a menționat aspecte de reținut din viața Sfinților Apostoli, importanța participării la Sfintele Slujbe care au loc în Sfânta Biserică în vederea mântuirii sufletelor și a cerut credincioșilor și autorităților locale să fie alături de părintele paroh pentru continuarea frumoasei activității din parohie. Părintele paroh a mulțumit părintelui protopop, tuturor preoților, credincioșilor și autorităților locale pentru participarea la slujbă.

Ziua de 29 iunie a început cu săvârșirea Utreniei urmată de Sfânta Liturghie săvârșite de preacucernicul părinte Paroh Frîncu Nicu Marius, eveniment la care au participat credincioși din parohie și nu numai. În cuvântul de învățătură părintele paroh a vorbit despre aspectul serbării simultan al acestor doi sfinți, despre martiriul lor și despre bucuria serbării hramului bisericii. La sfârșitul slujbei, toți cei prezenți au participat la o agapă organizată de Consiliul Parohial alături de credincioși.

Pentru acestea toate dăm Slavă lui Dumnezeu.

A consemnat preacucernicul părinte Frîncu Nicu Marius, paroh al parohiei Paicu-Nicolae Bălcescu.

Related Posts

Sari la conținut