Parohia Tămădău Mic. A doua săptămână de rugăciune

Vineri, 8 iulie 2022, a fost a doua săptămână în care s-a oficiat Taina Sfântului Maslu în Biserica Parohiei Tămădău Mic, de către Preacucernicul Părinte Cornel Mircea Bădin, de la Parohia Podari, Preacucernicul Părinte Teodor Dragoș Crâșmaru, de la Parohia Borănești, Protopopiatul Urziceni și Preacucernicul Părinte Paroh, Cristian Ionuț Năstase.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către părintele paroh. Acesta a vorbit despre importanța participării active a credincioșilor la toate slujbele oficiate în biserică și a explicat legătura dintre Taina Sfântului Maslu, Taina Mărturisirii și Taina Sfintei Euharistii și puterea vindecătoare a acestora.

Sâmbătă, 9 iulie 2022, a fost săvârșită Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului pentru cei adormiți, iar seara, comunitatea parohială a participat la Acatistul Maicii Domnului Pantannasa vindecătoarea de cancer și Canonul de pocăință al Domnului nostru Iisus Hristos. Seara de rugăciune a fost continuată cu citirea rugăciunilor de seară, iar în final s-au citit rugăciuni pentru cei bolnavi și pentru iertarea păcatelor celor prezenți.

Duminică, 10 iulie 2022, credincioșii și-au plecat încă o dată genunchii la rugăciune în cadrul Slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii din Duminica a 4-a după Rusalii (Vindecarea slugii sutașului). În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii pentru ploaie, iar la sfârșit s-au citit rugăciuni pentru a cere mila lui Dumnezeu ca Acesta să dea ploaie peste poporul Său.

A consemnat preacucernicul părinte Năstase Ionuț Cristian, paroh al parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut