Parohia Dănești și-a serbat ocrotitorul

Miercuri 20 iulie 2022 cu ocazia prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, parohia Dănești a îmbrăcat haine de sărbătoare serbându-și ocrotitorul. Cu acestă ocazie credincioșii parohiei Dănești alături de un sobor de cinci preoți sub protia preacucernicului părinte Protopop Mihail Zotta al protoieriei Lehliu s-au unit în rugăciune în cadrul slujbei de Acatist, Utrenie, Sfânta Liturghie urmată de slujba de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii, preoți și credincioși care s-au mutat la Domnul.

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte Protopop Mihail Zotta a vorbit credincioșilor prezenți aspecte importante din viața Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, despre importanța participării la Sfintele Slujbe și despre importanța serbării ocrotitorului parohiei.

Preacucernicul părinte Cotu Emil Cătălin suplinitor al parohiei a mulțumit tuturor celor prezenți la slujbă, domnului primar pentru sprijinul acordat înfrumusețării Sfântului locaș și Consiliului Parohial pentru implicare. La sfârșitul slujbei toți cei prezenți au primit pachete cu alimente și dulciuri.

A consemnat Preot Frîncu Nicu Marius, secretar al protopopiatului Lehliu.

Related Posts

Sari la conținut