Parohia OGORU – Vacanța de vară, concursuri și activități prin țară

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, vacanța de vară este prilej de bucurie pentru copiii parohiei Ogoru. În această perioadă grupul de cateheză  al parohiei a fost angrenat în activități recreative, concursuri și excursii prin țară după cum urmează:

În perioada 25-27 iunie 2022 s-a purces la drum către meleagurile moldave pentru a participa la Concursul de Toacă „Răsună toaca-n cer și pe pământ” organizat de Parohia Pârcovaci, Protopopiatul Hârlău, Arhiepiscopia Iașilor.

La acest concurs au participat patru copii din satul nostru dintre care doi au fost printre  premianți. Acest concurs a fost prilej de pelerinaj, astfel în drum către concurs și către casă s-au vizitat mai multe mănăstiri printre care amintim: Sângep Basarba, Lacuri Sihăstria, Secu, Neamț, Runc, Tisa Silvestri.

În perioada 10-13 iulie 2022 drumul purces s-a îndreptat către Ardeal oprindu-se la poalele Făgărașului în frumosul oraș Victoria pentru Festivalul International de Toacă și Clopote „Cântecul care zidește”. La acest eveniment au participat patru copilași ai parohiei care s-au întors cu premii și cu amintiri frumoase din Țara Făgărașului.

În acest context s-au vizitat mănăstirile Șinca Veche, Caraiman, Sinaia, Sâmbăta de Sus și alte monumente istorice din zonă.

La ambele evenimente fetele din cor au oferit recitaluri de muzica patriotic folclorică din repertoriul Corului.

Related Posts

Sari la conținut