Parohiile Tămădău Mare și Tămădău Mic, în comuniune de rugăciune în timp de post

Luna August a anului 2022 a fost prilej de bucurire pentru credincioșii parohiilor comunei Tămădău, care și-au plecat genunchii la rugăciune în postul Adormirii Maicii Domnului.

La începutul lunii August, în fiecare zi de vineri din cele două săptămâni de post, preoții slujitori ai Parohiilor Tămădău Mare și Tămădău Mic, preotul Mihai ȘMATOC și preotul Cristian-Ionuț NĂSTASE s-au unit în rugăciune și au săvărșit Taina Sfântului Maslu de obște în bisericile parohiale.

În cuvintele de învățătură rostite cu această ocazie, cei doi preoți au îndemnat credincioșii să se aplece mai mult către rugăciune și post. Astfel preotul Mihai Șmatoc de la Parohia Tămădău Mare, a vorbit despre folosul săvărșirii Sfântului Maslu de obște în Biserică, căt și în particular, la casele credincioșilor și a explicat cuvintele Apostolului Iacov, Ruda Domnului, din epistola sobornicească, temeiul Tainei Sfântului Maslu: „Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui.” (Iacov 5, 14-15). De asemenea le-a explicat celor prezenți legătura dintre Taina Sfântului Maslu, Taina Mărturisirii și Taina Euharistiei.

Preacucernicul părinte Cristian-Ionuț Năstase, de la Prohia Tămădău Mic, a vorbit despre folosul postului, ca mijloc de creștere duhovnicească și nevoia îmbinării rugăciunilor din Biserică cu rugăciunea particulară în vederea mântuirii.

Cei doi preoți s-au bucurat de numărul mare de credincioși participanți și au promis celor prezenți că vor repeta și cu alte ocazii aceste rugăciuni în comun.

A consemnat preacucernicul părinte Cristian Ionuț Năstase, paroh al Parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut