Prăznuirea hramului de vară în Parohia Răzvani

 

În ziua sărbătorii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, Parohia Răzvani și-a serbat hramul.

Începând cu seara de 28 august 2022, credincioșii parohiei au participat la slujba Vecerniei unită cu Litia oficiată în mijlocul bisericii de un sobor de preoți, în fața Icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul.

La slujbă au participat preacucernicii preoți: Dulea Marcel, Țiteică Florin, Stan Liviu Valentin, Stoian Constantin Cristian.

La momentul predicii Preacucernicul Părinte Dulea Marcel a vorbit despre misiunea dată de Dumnezeu Sfântului Ioan Botezătorul, despre  minunile pe care sfântul le-a făcut după trecerea la Domnul și despre binecuvântarea trimisă de Dumnezeu bisericii din Răzvani prin Icoana Sfântului Ioan Botezătorul.

În Biserica din Răzvani se păstrează cu cinste icoana făcătoare de minuni a „Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul”, care în data de 06 aprilie 2002, într-o duminică, câteva credincioase care veniseră să dea slavă lui Dumnezeu, s-au închinat la icoane și au văzut că din icoana Sfântului ieșea mir plăcut la miros. Una dintre credincioase a luat un prosop și a șters icoana, dar după câteva minute, în prezența mai multor martori, a izvorât din nou mir. Timp de un an, icoana a izvorât continuu mir, după care, în fiecare an, în postul mare „plânge” păcatele și depărtarea oamenilor de Dumnezeu.

„Pregătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui”.(Marcu I.3).

A consemnat preot Stan Liviu Valentin, paroh al Parohiei Răzvani.

Related Posts

Sari la conținut