Rugăciuni pentru tineri la început de an școlar și noi odoare bisericești pentru Parohia Tămădău Mic

Duminica a XII-a după Rusalii, a fost motiv de rugăciune și înnoire pentru credincioșii  Parohiei Tămădău Mic.

În această duminică, a tânărului bogat, comunitatea parohială a prticipat la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur oficiată de preacucernicul părinte Cristian Ionuț Năstase. În cadrul Sfintei  Liturghii, au fost rostite ectenii speciale pentru elevii care vor începe cursurile în noul an școlar și rugăciuni specifice pentru ca Dumnezeu „să trimită asupra școlarilor duhul înțelepciunii și al înțelegerii și să le deschidă mintea și cugetul și să le lumineze inima lor spre primirea învățăturilor celor bune… să se abată de la rău și să facă binele” .

După slujbă, preotul paroh a sfințit cele două iconostase, achiziționate recent. Pe acestea vor fi puse spre închinare credincioșilor icoane cu Mântuitorul Iisus Hristos și Maica Domnului, ale sfinților și preznicelor de peste an.

Cele două iconostase se adaugă altor odoare de preț achiziționate în prima parte a acestui an, și sfințite cu alte ocazii. Printre aceste noi odoare bisericești amintim: o Sfântă Evanghelie, un chivot și cutiuță pentru păstrarea sfintelor pentru cei bolnavi, două cruci de binecuvântare, candelă pentru Sfânta Masă, mai multe icoane, suport pentru cădelniță, două rânduri de veșminte preoțești și acoperăminte pentru sfintele vase, cărți de cult, dar și altele. Toate acestea au fost relizate cu ajutorul consilierilor parohiali, a credincioșilor din parohie și din afara ei, sumele necesare fiind completate din fonduri proprii. Valoarea noilor obiecte de cult se ridică la peste 10.000 lei.

A consemnat părintele Cristian Ionuț Năstase, paroh al Parohiei „Sfinții 40 de Mucenici”, Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut