Parohia Tămădău Mic. Daruri pentru Grădinița Plumbuita

Duminica a 20-a după Rusalii, 9 octombrie 2022 (Învierea fiului văduvei din Nain) a fost motiv de  rugăciune și sfințire a darurilor ce au mers către Grădinița Plumbuita.

În această duminică, a învierii fiului văduvei din cetatea Nain, comunitatea parohială a prticipat la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur oficiată de preacucernicul părinte paroh, Cristian-Ionuț Năstase. În cadrul Sfintei  Liturghii, au fost rostite ectenii speciale pentru cei bolnavi din parohie, ca Domnul Dumnezeul nostru, doctorul și tămăduitorul sufletelor și al trupurilor să „le înceteze boala și din patul durerilor să-i ridice.”

După slujbă, părintele paroh, a sfințit icoanele cu Mântuitorul Iisus Hristos și Maica Domnului, achiziționate special pentru a fi dăruite spre folosul, luminarea și ajutorul copiilor și personalului Grădiniței nr. 3 Plumbuita. Fiecare copil, cadrele didactice și personalul auxiliar au mai primit în dar câte o carte de rugăciuni.

În cuvântul de învățătură, părintele Cristian-Ionuț, a vorbit despre minunea făcută de Mântuitorul Hristos din iubirea și mila Acestuia pentru femeia îndurerată, căreia îi spune „nu  plânge”, apoi lundu-l de braț pe fiul ei mort, îi spune să se scoale și îl dăruiește mamei sale. Asemenea face și cu noi astăzi, cei care credem și îl mărturisim, atunci când suntem îndurerați, grijile și problemele lumești ne apasă, Hristos vine și ne spune „nu mai plângeți, eu sunt cu voi”. În finalul cuvântului, părintele paroh i-a îndemnat pe toți credincioșii prezenți să rămână mereu cu gândul la Dumnezeu și la iubirea Lui pentru toți oamenii, doar așa vor simți minunile pe care Acesta le face în viețile lor.

A consemnat părintele Cristian-Ionuț Năstase, paroh al Parohiei „Sfinții 40 de Mucenici”, Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut