Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu

        Marți, 11 octombrie 2022, s-a desfășurat Ședința Administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Centrul Eparhial a fost reprezentat de către  Preacucernicul Părinte Manuel Rusu Consilier Cultural în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

    Preacucernicul Părinte Consilier a transmis arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

A fost prezentat referatul „Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, continuator al isihasmului românesc” de către preacucernicul părinte Daniel Preda de la parohia Dragoș Vodă. Preacucernicul părinte consilier a făcut mai multe precizări pe tema referatului.

A fost anunțată organizarea Examenului de Capacitate Preoțească (sesiunea octombrie 2022) și ”Examenul de selecționare pentru mediul urban” (octombrie 2022).

S-a luat act de organizarea Conferinței de toamnă, cu tema: ” Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

Preacucernicul părinte Protopop Mihail Zotta a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial și a  răspuns întrebărilor adresate de către preoți cu privire la acestea. În încheiere preoții au cântat  ” Veșnica Pomenire” pentru PC Pr. Ionescu Costică, fost paroh la parohia Măriuța.

Ședința s-a încheiat prin intonarea imnului „Cuvine-se cu adevărat”

A consemnat PC. Pr. Frîncu Nicu Marius, secretar al protopopiatului Lehliu.

Related Posts

Sari la conținut