Enoriașii Parohiei Lehliu Gară și-au serbat ocrotitorul

Miercuri, 26 octombrie 2022, când Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, enoriașii Parohiei Lehliu Gară s-au rugat împreună cu un sobor de opt preoți. Sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, au slujit preacucernicii preoți Iamandi Bogdan, Ștefănescu Lucian Bogdan, Cotu Emil Călin, Dobre Iulian, Dragomir Claudiu, Voicu Daniel Constantin și Stoian Constantin Cristian. Preacucernicul părinte Dragomir Claudiu a prezentat credincioșilor un referat despre viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul bisericii Parohiei Lehliu Gară.

În cuvântul de final, preacucernicul părinte protopop a vorbit enoriașilor despre Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Schitul Procov, care va fi purtată în procesiune pe străzile orașului Slobozia în data de 3 noiembrie 2022, apoi a mulțumit preoților și credincioșilor pentru participare.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba parastasului, la care au fost pomeniți fericiții ctitori ai sfântului lăcaș împreună cu enoriașii care au trecut la cele veșnice. La plecare fiecare dintre cei prezenți a primit pachete cu alimente, prin implicarea familiei Constantinescu Emil.

 

Mihail Zotta, Protopop de Lehliu

Related Posts

Sari la conținut