Cu voia Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitul Părinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 20 noiembrie 2022 s-a desfășurat o procesiune cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa, primită în dar de la schitul Sfântul Dimitrie-Lacu, din Sfântul Munte Athos, din partea epitropului parohiei noaste, domnul Curea Alexandru. Acesta a suportat cheltuielile aferente aducerii Sfintei Icoane și a dăruit o bisericii, ca semn al mulțumirii aduse lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite de-a lungul vieții de către dânsul cât și de către familia domniei sale.

Alături de icoana Maicii Domnului Pantanassa, în procesiune a mai fost purtată și Icoana Sfântului Grigorie Decapolitul, deja existentă în biserica Parohiei Lupșanu.

Astfel, după primirea Sfintelor Icoane, în jurul orelor 9.00, s-a purces în procesiune de laiîntrarea în satul Lupșanu, către biserică, tranzitându-se întreaga localitate, în tot acest timp ascultându-se Paraclisul Maicii Domnului, cei prezenți fiind în comuniune, prin cântările sfinte. Ajunși la Sfântul lăcaș, a fost săvârșită o slujba de mulțumire adusă Domnului, după care soborul de preoți, au purces la oficierea sfintei Liturghii, sub protia părintelui Frâncu Nicu Marius, secretarul Protopopiatului Lehliu. La acest eveniment religios, au participat, autorități locale și mulțime mare de credincioși, veniți din toată zona, să aducă slavă Domnului.

 

Preot Dragomir Claudiu

Related Posts

Sari la conținut