Sfântul Grigorie Decapolitul prăznuit la parohia Lupșanu

În data de 20 noiembrie 2022, în Biserica Ortodoxă este prăznuit Sfântul Grigorie Decapolitul, ale cărui Sfinte Moaște se află la mănăstirea Bistrița din județul Vâlcea. Astfel, sfântul este și patronul spiritual al parohiei Lupșanu, devenind cel de a doilea hram al acesteia. În acest sens, prin binecuvântarea Domnului Dumnezeu și a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în sfântul lăcaș se află, depuse spre închinare și cinstire, Icoana Sfântului cât și o raclă în care se regăsește un veșmânt al Sfântului Grigorie. Aducând slavă și mulțumire Bunului Dumnezeu, în cinstea Sfântului Grigorie a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de slujitori, alcătuit din 9 preoți, sub protia părintelui Frâncu Nicu Marius, secretar al Protopopiatul Lehliu.

La final, a fost citită Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, din duminica Ortodoxiei, prima duminica din postul Crăciunului. La momentul potrivit au fost împărtășiți copii cât și credincioși, care au început urcușul duhovnicesc spre a primi cum se cuvine Nașterea Pruncului Iisus.

În cele din urmă, părintele Dragomir Claudiu, preot paroh la parohia Lupșanu, a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre viața și activitatea Sfântului Grigorie Decapolitul, a mulțumit tuturor, preoți și credincioși, pentru împreuna slujire, săvârșită la acest ceas de sărbătoare.

Fiecare dintre cei prezenți, au primit cate un pachețel, oferit din partea comitetului parohial.

Preot Dragomir Claudiu

Related Posts

Sari la conținut