Parohia Tămădău Mic. Cateheză despre Nașterea Domnului la Grădinița Plumbuita

Luni, 19 decembrie 2022, în săptămâna premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului, părintele Cristian-Ionuț Năstase, Paroh al Parohiei Tămădău Mic, s-a aflat în mijlocul preșcolarilor de la Grădinița Plumbuita pentru a le vorbi despre minunea nașterii Pruncului Iisus.

Activitățile au fost deschise prin rostirea câtorva rugăciuni precum „Tatăl Nostru”, „Doamne, Doamne, Ceresc Tată” sau „Înger, îngerașul meu”, spuse în special de micuții participanți. După aceasta, părintele Cristian-Ionuț a vorbit despre frumoasa sărbătoare ce ne stă în prag, despre nașterea minunată a Mântuitorului Hristos în ieslea din Betleem, despre Dreptul Iosif și Fecioara Maria, despre Steaua de la Răsărit, despre Magi și darurile lor, apoi cei mici au cântat colindul „Steaua”.

După acest moment, cu ajutorul doamnelor educatoare, Nicoleta Constantin și Irina Dimancea, și cu participarea părinților prezenți, micuții au realizat două fișe de lucru. O fișă cu Pruncul Iisus și una specifică sărbătorilor de iarnă.

După rostirea rugăciunii de final „Cuvine-se cu adevărat”, fiecare preșcolar a primit un dar dulce din partea părintelui paroh, ca semn de apreciere și bucurie pentru timpul minunat petrecut în mijlocul colectivului grădiniței din parohiei.

A consemnat Părintele Cristian Ionuț Năstase, paroh al Parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut