Sfântul Spiridon, ocrotitorul localității Ogoru

Luni, 12 decembrie 2022, ziua de prăznuire a Sfântului Spiridon, a  fost prilej de bucurie pentru locuitorii satului Ogoru din județul Călărași.

Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de paisprezece preoți sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu.

În cuvântul de învățătură rostit de preacucernicul părinte Grigoriu Adrian Gheorghe de la parohia Înfrățirea s-au reliefat aspecte din viața Sfântului Spiridon și s-a făcut legătura cu anul omagial prin aducerea aminte a aspecte similare din viețile sfinților isihaști.

La momentul Chinonicului corul „Florile Ogorului” a susținut un recital de colinde tradiționale.

La momentul cuvenit, părintele protopop Mihail a dorit să sublinieze importanța implicării comunității în organizarea acestui eveniment prin prezenta numeroasă la Sfânta Liturghie și prin grija față de biserică de care a dat dovadă.

La final, părintele paroh, Andrei Cornel Vasilică, a mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru binecuvântarea acestei comuniuni Euharistice, părintelui protopop, soborului de preoți, reprezentanților autorității local prezenți la slujba de hram și credincioșilor care cu bucurie s-au implicat spre cinstirea Sfântului Ierarh Spiridon.

Related Posts

Sari la conținut