Ședință administrativă lunară la început de an a preoților din Protopopiatul Lehliu

Marți, 10 Ianuarie 2023, s-a desfășurat Ședința Administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Centrul Eparhial a fost reprezentat de către Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Ștefan Munteanu, Consilier Economic  în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

A fost prezentat referatul „2023-Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și ” Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” de către preacucernicul părinte Ivan Constantin, preot la parohia Fundulea Centru.

Preacucernicul Părinte Consilier a transmis arhierești binecuvântări pentru noul an din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor tuturor celor prezenți și a făcut precizări despre noua metodă metrică de implementare pentru finanțarea unităților de cult către Secretariatul de Stat pentru Culte. De asemenea s-a vorbit despre necesitatea verificării mijloacelor de stingere a incendiilor din bisericile parohiale și verificarea instalațiilor electrice din bisericile parohiale și clădirile care aparțin parohiilor.

Preacucernicul părinte Protopop Mihail Zotta a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial și a răspuns întrebărilor în legătură cu acestea.

Ședința s-a încheiat prin intonarea imnului„ Cuvine-se cu adevărat…”.

A consemnat PC. Pr. Frîncu Nicu Marius, secretar al protopopiatului Lehliu.

Related Posts

Sari la conținut